Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 15 november 2017

Kandidatenlijst D66 Tilburg mix van ervaring én vernieuwing

Met trots presenteren wij de kandidaten die de komende vier jaar  nog meer positieve veranderingen in Tilburg, Berkel-Enschot én Udenhout gaan bewerkstelligen. 

Lijsttrekker Berend de Vries is erg tevreden over de lijst: ”D66 gaat de verkiezingen in met een stevig, divers en kwalitatief uitstekend team. Een lijst met veel ervaring én tegelijk vernieuwing. Met deze mensen krijgt D66 het voor elkaar!” Op de lijst van D66 Tilburg staan twee ervaren wethouders, een groot aantal ervaren raadsleden, maar er is ook ruimte voor nieuw talent.

Nummer 2 op de lijst is Beppie Smit. Beppie is op dit moment raadslid en voorzitter van de werkgroep die de agenda Sociaal 013 heeft begeleid. Een agenda die niet van de gemeente is, maar een agenda opgesteld door en voor de stad. In het dagelijks leven is ze directeur van een basisschool.

Afdelingsvoorzitter Jan Otten: “De leden geven met deze lijst een blijk van waardering voor de inzet van fractie én wethouders.“

De top 3 wordt gecompletteerd door Marcelle Hendrickx. Zij is nu wethouder voor onderwijs, jeugd, emancipatie, cultuur en personeel en organisatie. Otten: “Marcelle heeft met een enorme gedrevenheid op al die onderwerpen veel bereikt voor onze inwoners en de stad.  Ze is een gewaardeerde, stevige bestuurder en een ambassadeur voor Tilburg. We zijn erg blij dat ze zich ook voor de komende periode beschikbaar heeft gesteld.”

Nieuwkomers in de top 10 van de lijst zijn:

Op plek 4 staat Julian Zieleman, Julian is nu raadscommissielid én woordvoerder op het terrein van duurzaamheid. Hij zet zich in de raad met veel passie en kennis in voor een gezonde en duurzame leefomgeving. Aan de Tilburgse universiteit heeft hij de studie bestuurskunde afgerond. Julian is trainee bij de Toekomst van Brabant.

Op plek 5 staat Bas Verberk. Bas is bij Fontys opgeleid als docent muziek en is werkzaam als docent in het voortgezet onderwijs. Aan de Tilburgse universiteit heeft hij recent ook zijn studie filosofie afgerond. Bas heeft een passie voor cultuur en naast zijn werk onder meer actief als dirigent en componist. De afgelopen periode is Bas actief geweest in de steunfractie van D66.

Op plek 8 staat Yaşar Sazak. Yaşar is een geboren en getogen Tilburger. Hij heeft in Tilburg bestuurskunde gestudeerd en was lid van de universiteitsraad. Yaşar gaat onder meer voor het vergroten van kansengelijkheid, bijvoorbeeld via het onderwijs. Na de middelbare school heeft hij huiswerkbegeleiding gegeven. Hij werkt nu voor het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Op plek 9 staat Eva van Wijngaarden. Eva woont in Groenewoud en is inmiddels vergroeid met ‘haar’ stad Tilburg waar ze nu graag haar steentje aan wil bijdragen. Ze is voorzitter van de commissie die het verkiezingsprogramma schreef en in het dagelijks leven is ze management consultant. Daarnaast geeft ze gastles aan Nyenrode.

Naast de nieuwkomers staan de volgende inmiddels bekende gezichten van D66 op de lijst.

(6) Jan Stoop, raadslid en woordvoerder op onder meer het terrein van sport, gezondheid en (soft)drugs. Jan woont in Berkel-Enschot en is ondernemer (business coach).

(7) Stefanie Vatta, raadslid en onder meer woordvoerder op het terrein van bestuur en burgerparticipatie. Stefanie werkt bij de gemeente Eindhoven.

(10) Erik Blommestijn, raadslid en onder meer woordvoerder financiën en veiligheid. Erik is gepensioneerd militair met veel internationale ervaring.

(11) Jan van Esch, raadslid en woordvoerder wonen, stedelijke ontwikkeling, cultuur en onderwijs. Jan is directeur van PortAgora, een maatschappelijke instelling in onze stad.

De top 15 wordt gecomplementeerd met:

(12) Koen van der Krieken, Koen woont en werkt in Tilburg. Is coördinator van de D66 opleidingscommissie en werkt als bestuurskundig onderzoeker aan Tilburg University.

(13) Wim Hermans, Wim woont in Tilburg en is secretaris van het regiobestuur van D66 Noord-Brabant. Hij werkt voor de gemeente Oud-Beijerland.

(14) Willem van de Nadort, Willem is steunfractielid binnen de afdeling coördinator van de ledencommissie. Willem is ondernemer (illustrator en vormgever).

(15) Laurens Elzinga, Laurens is interim-bestuurslid van de afdeling Midden-Brabant. In regio Den Haag ook actief geweest binnen D66, maar heeft bewust gekozen weer in Brabant te willen wonen. Hij werkt bij de gemeente Reusel-De Mierden.

De totale lijst zal, inclusief lijstduwers, worden bekendgemaakt op de algemene afdelingsvergadering van 29 november 2017.