Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 13 juni 2018

Nieuwe coalitie presenteert bestuursakkoord

De afgelopen periode hebben vier Tilburgse partijen -te weten D66, GroenLinks, VVD en CDA- coalitieonderhandelingen gevoerd. Namens D66 Tilburg hebben lijsttrekker Berend de Vries en fractievoorzitter Beppie Smit deze onderhandealingen gevoerd. We zijn trots om te melden dat het bestuursakkoord een feit is en dit morgen gepresenteerd wordt. Dit zal  plaatsvinden in het VerhalenHuis (Wagnerplein 4) om 20:00 uur. Je bent hier van harte welkom.

Daarnaast willen jou als D66-lid uitnodigen voor de presentatie van het coalitieakkoord, aanstaande dinsdag 19 juni om 19.00 uur bij Boulevard café (Noordstraat 51, Tilburg).

Onderhandelaars Berend de Vries en Beppie Smit lichten dan het proces toe en presenteren het coalitieakkoord. Ook is er speciaal voor leden de gelegenheid vragen te stellen.
Onze wethouderskandidaten Berend de Vries en Marcelle Hendrickx zijn ook aanwezig aanstaande dinsdag. Dit is de kans om je vragen te stellen, bijvoorbeeld over hun ambities voor de komende vier jaar.

Bekijk ook onderstaande video over het bestuursakkoord en de kandidaat wethouders.
https://vimeo.com/274677958

Over het coalitieakkoord

Ons ideaal is een gezonde, gelukkige en optimistische stad waar iedereen er toe doet en die we met trots en vol vertrouwen kunnen overdragen aan volgende generaties. Om daaraan te werken gaan we meteen met de uitdagingen aan de slag; grote en kleine zaken. En we zijn ongeduldig. We passen niet op de winkel, maar komen in actie. De problemen die we nu kunnen oplossen, pakken we meteen aan. We gaan ook door met werken aan een Tilburg van de toekomst, zodat we onze kinderen een weerbare, duurzame stad kunnen doorgeven. De stad is continue in ontwikkeling en verandert voortdurend, daarom leggen we niet alles tot in detail vast bij de start. We willen namelijk als bestuur steeds weer dat de stad ons uitdaagt en zegt waar we onze aandacht op moeten richten. Onderwerpen waar we met elkaar ook het verschil kunnen maken, nu en voor de toekomst.

Als nieuw bestuur gaan we aan de slag met een gezonde mix van ambities verwezenlijken en problemen van mensen oplossen. De resultaten moeten voor eenieder zichtbaar zijn, want de mensen staan voorop. Zij moeten er iets van werken. We stellen ons dan ook steeds de vraag: “Hoe kunnen we werken aan de ambities van morgen, door vandaag de goede en zichtbare stappen te zetten?”.

Lees het bestuursakkoord hier

We zijn trots op het bestuursakkoord dat er ligt en dat we graag aan u presenteren en toelichten. We hopen u dan ook aanstaande dinsdag te zien. We gaan graag het gesprek aan en beantwoorden dan uw vragen.

Met vriendelijke groet,

Berend de Vries & Beppie Smit
Lijsttrekker resp. fractievoorzitter D66 Tilburg