Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 10 september 2018

Brede steun in gemeenteraad voor motie ‘Hou me vast’ (D66&LST)

Hou me vast

D66 Tilburg is blij dat een overgrote meerderheid van de Tilburgse gemeenteraad, van D66 tot en met LST, het college oproept om actief Q-koortspatienten te informeren over de ondersteuning die mogelijk is op basis van de WMO of de jeugdwet. En om hen actief te informeren over het bestaan van specifieke programma’s en trainingen voor Q-koortspatienten.

Het kabinet heeft besloten dat de zorg voor de momenteel bekende Q-koortspatiënten overdraagt aan betrokken gemeenten. Wij zijn als gemeente nu dus aan zet om Q-koortspatienten de hulp te bieden die ze nodig hebben om echt vader, moeder, vriend of vriendin te kunnen zijn ondanks hun ziekte.

Raadslid Eva van Wijngaarden bezocht de afgelopen periode verschillende Q-koortsslachtoffers: “We hopen hiermee ook een voorbeeld te zijn voor andere Brabantse gemeenten”

“We laten aan de stad zien dat de LST en D66 naast elkaar kunnen staan.”