Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 11 oktober 2018

Tilburg gaat in gesprek over eenzaamheid

De Week van de Eenzaamheid is voorbij. Maar eenzaamheid zelf stopt niet. Voor veel mensen is het de dagelijkse realiteit. Daarom wil Tilburg met dit thema verder. Hoe en waarom er van eenzaamheid sprake is, is voor iedereen anders.

Wethouder Marcelle Hendrickx: “Het is zoeken of en welke rol een gemeente nu bij zo’n groot en ook wel emotioneel onderwerp moet spelen. Maar het is ook raar om er helemaal niets over te zeggen.” We willen eerst voeling met het onderwerp krijgen, met ouderen en jongeren in gesprek zijn. Met mensen van wie we nu nog niet weten dat ze met eenzaamheid kampen. We gaan luisteren. In wijken, op scholen, bij mensen thuis. We trekken er dus op uit. Zo komen we weer een stap verder, samen met inwoners en professionals. Daar ben ik van overtuigd.”

Lees verder op de website van de gemeente