Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 27 oktober 2018

Uitreiking Tilburgse conciërges van het jaar 2018

Conciërges van het jaar 2018 in Tilburg zijn de drie conciërges van De Bodde, school voor (voortgezet) speciaal onderwijs voor zml, zeer moeilijke lerende kinderen. De Bodde maakt deel uit van de Stichting Biezonderwijs. De winnaars dit jaar zijn Bernard Landzaat, Ruud Goossens en Bas van Doorn. Vrijdag 26 oktober werden zij in het zonnetje gezet in de aula van hun school aan de Karel Boddeweg. Leerlingen applaudisseerden hen diverse keren gretig toe.

De verkiezing is een initiatief van D66 en vindt in diverse steden van Nederland plaats. Niet eerder werden meerdere conciërges tezamen verkozen tot conciërge van het jaar. De drie heren wisten uiteraard van niets. Twee van hen hadden eerder geprobeerd toevallig net deze dag vrij te nemen. Om in huis te klussen, om naar de camping te gaan. Helaas, zij waren juiste deze dag te zeer nodig op school, kregen zij te horen. En dus waren ze er alle drie, om de oorkonde, een bloemetje en een cadeaubon in ontvangst te nemen van Beppie Smit, fractievoorzitter van D66 in Tilburg. Daarna kwamen leerlingen en docenten hen in een lange stoet de hand te schudden en feliciteren.  Tenslotte waren er ook nog tekeningen en collages van leerlingen als extra cadeaus.

Het feit dat op De Bodde drie conciërges werkzaam zijn toont aan hoe serieus er aandacht is voor een veilige, vertrouwde en betrouwbare omgeving voor deze extra kwetsbare groep kinderen die op De Bodde dagelijks onderwijs geniet. dat is dan ook waar de conciërgeverkiezing aandacht aan schenkt: de conciërge is de spil van de school, de vraagbaak voor ouders en kinderen, helpende hand van leerkrachten en directie. De conciërge van een school zet zich in opdat kinderen zich veilig en welkom voelen in een persoonlijke leeromgeving.

 

 

 

 

 

 

 

 

vlnr: Bernard Landzaat,Beppie Smit, Ruud Goossens, Bas van Doorn

In 2018 schreef D66 Midden Brabant voor de negende achtereenvolgende keer de verkiezing van de conciërge van het jaar uit. Uitnodigingen om deel te nemen werden verstuurd aan alle basisscholen voor gewoon en voor Speciaal Onderwijs in Tilburg, Goirle, Waalwijk, Dongen, Loon op Zand en Hilvarenbeek. Iedere gemeente kiest een eigen conciërge van het jaar.