Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 25 november 2019

D66 in gesprek met: Armhoefse Akkers (24 november 2019)

Maandelijks gaat D66 Tilburg in gesprek met Tilburgers. We bezoeken hiervoor telkens een andere wijk of dorp van de gemeente. Aan de hand van een actueel thema of vraagstuk gaan we #ingesprekmet💬. De ontvangen antwoorden gebruiken we in ons werk voor de gemeenteraad.

Op de zonnige zondagmorgen van 24 november gingen we in gesprek met de inwoners van de Armhoefse Akkers. Deur aan deur vroegen we bewoners naar het wonen in de wijk. Hoe bevalt dit? Wat zijn nog verbeterpunten?

Veel bewoners reageerden enthousiast op deze open vraag, ze wilden graag hun verhalen kwijt aan (burger)raadsleden Beppie Smit, Sylvia Spinnewijn en Peter de Greef. Overall gaven eigenlijk alle bewoners aan zeer tevreden te zijn over het wonen in Armhoefse Akkers. Wel hadden ze nog een aantal aandachtspunten. Veel gehoord zijn:

  • ‘Ik ben gewoon dik tevreden’
  • Groen in de wijk, wel binnen proporties: als bomen te groot zijn is er geen kans op zon voor plaatsing zonnepalen.
  • Meer speelruimte voor kinderen in de wijk, er is nu maar eén centrale speeltuin.
  • Tegengaan van onze wijk als sluiproute voor de J.P. Coenstraat, veelal tijdens de spits. Dit komt onder andere doordat de brug bij het spoor te laag is.
  • De containers mogen in de zomer wel vaker worden geleegd
  • Te weinig parkeerplekken in de wijk nu iedereen voortaan twee auto’s per huishouden heeft. Zorgen voor wat extra parkeerplekken aan de rand van de wijk en zorgen voor duidelijke parkeervakken zodat mensen niet asociaal parkeren.
  • Voor elektrische auto’s zijn er weinig laadplekken. Het aanvragen van een laadplek heeft wat voeten in de aarde.
  • De ganzen zorgen voor overlast, zoals poep in de speeltuin. Misschien een ganzenhekje plaatsen.
  • In de herfst zouden er meer bladkorven geplaatst mogen worden.

Volgende maand vindt de volgende #ingesprekmet-actie van D66 Tilburg plaats. We zijn dan te vinden in ’t Zand.