Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 16 december 2019

Wisseling burgerraadslid D66 Tilburg

In de raadsvergadering van maandag 16 december 2019 heeft er een wisseling plaatsgevonden in de burgerraadsleden van D66 Tilburg.

We hebben vandaag afscheid genomen van Peter de Greef als burgerraadslid voor D66. Door zijn nieuwe baan heeft Peter geen tijd meer om op de gewenste momenten invulling te geven aan de taken van burgerraadslid.

De fractie heeft besloten de plek die hierdoor vrij komt op te vullen met een nieuw burgerraadslid. Hiervoor is Wim Hermans bereid gevonden, hij is tijdens de raadsvergadering van vandaag direct geïnstalleerd door de vice-voorzitter van de raad, D66-raadslid Jan van Esch. Wim is -na de huidige raadsleden- de eerstvolgende op de kieslijst van de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen.

Wim Hermans: “Sinds ik in 2005  ben gaan studeren in Tilburg, ben ik niet meer vertrokken uit deze fantastische stad. Tilburg is voor mij een stad vol energie waarin we samenwerken om het beste uit de stad te halen. Niet alleen via de gebaande paden maar ook door nieuwe denkrichtingen, kijk bijvoorbeeld naar de bruisende Spoorzone.

Ik geloof in de zelfredzaamheid van de burgers en daarbij vind ik dat iedere inwoner van Tilburg dezelfde kansen moet kunnen krijgen. Tilburg is een sociale stad waar de inwoners samen hun schouders zetten om er iets moois van te maken. D66 is mijn partij omdat we een pragmatische en optimistische geluid laten horen en ik geloof in de Europese visie en duurzaamheidsaanpak van de partij.

In het dagelijks leven ben ik beleidsmedewerker maatschappelijke ontwikkeling in de gemeente Someren. Hier houd ik me bezig met de Participatiewet, minimaregelingen, schulddienstverlening, laaggeletterdheid en statushouders.”

De Tilburgse D66-fractie bedankt Peter voor zijn inzet de afgelopen maanden en verwelkomt Wim in het team.