Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 8 november 2020

D66 presenteert een plan voor lightrail tussen Tilburg en ‘s-Hertogenbosch

De D66-fracties uit Vught, ‘s-Hertogenbosch en Tilburg presenteren een plan voor en lightrailtraject tussen Tilburg en ‘s-Hertogenbosch. Het gaat om kleinschalig spoorvervoer tussen beide steden met lightrail-verbindingen. Daarmee zouden Helvoirt, Maaspoort en Berkel-Enschot een aansluiting krijgen op het spoor.

Op zondag 8 november werd dit plan door de lokale D66-fracties gepresenteerd aan Rob Jetten.
Rob Jetten is nu al fan van de D66-plannen rond Den Bosch, Vught en Tilburg. ,,Mijn spoorhart gaat er sneller van kloppen”, zegt de oud-ProRailman. ,,En wat zou het mooi zijn om over een paar jaar in de zomer de trein te kunnen pakken naar de IJzeren Man om daar te gaan zwemmen. Bij de komende Tweede Kamerverkiezingen in maart volgend jaar zal ik deze ideeën in mijn achterhoofd houden.”

Plan lightrailtrein op traject Tilburg – ‘s-Hertogenbosch