Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 22 februari 2021

Vertrek Wethouder Berend de Vries

Wethouder Berend de Vries gaat na ruim 11 jaar het college van burgemeester en wethouders van Tilburg verlaten. Berend is sinds 2010 wethouder en is die periode tevens twee keer lijsttrekker voor D66 geweest. Als wethouder heeft Berend een belangrijke bijdrage geleverd aan de fysieke ontwikkeling van Tilburg. Denk aan de bloei van de Spoorzone, de Piushaven en het Spoorpark. Kenmerkend voor Berend zijn aanpak is dat hij in nauwe samenwerking met inwoners werkt aan het verbeteren van de leefomgeving. De herstructurering van de Vogeltjesbuurt en het Pater van den Elsenplein zijn wat dat betreft toonaangevend. Nu is het tijd voor een nieuw uitdaging. Per 15 mei start Berend als Concerndirecteur ‘Gezond Stedelijk Leven voor Iedereen’ bij de gemeente Utrecht.

 

Fractievoorzitter Beppie Smit vindt het erg jammer dat Berend vertrekt, maar begrijpt dat hij deze mooie kans aangrijpt: “Berend is een ontzettend fijne collega. Hij heeft jarenlang veel betekend voor Tilburg en onze partij, we gaan hem ontzettend missen. Wij wisten dat dit moment zou gaan komen en gunnen hem deze nieuwe uitdaging dan ook van harte. Wij wensen Berend veel succes en zullen op een later moment nog uitgebreid afscheid van hem nemen.

De komende maanden gaan we als fractie samen met onze twee wethouders nog hard aan de slag voor Tilburg. Er zijn nog genoeg uitdagingen, niet in de laatste plaats de impact van de coronacrisis. We gaan er alles aan doen om het vertrek van Berend zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Daarnaast houden we met Marcelle Hendrickx een ervaren wethouder waardoor we na het vertrek van Berend er zeker van zijn dat we het leiderschap van de coalitie op een goede wijze voort kunnen zetten.”

 

In de komende periode start het proces om te komen tot een opvolger. Hiervoor zal door het bestuur van D66 Midden-Brabant een wethouderscommissie worden ingesteld. Meer informatie over dit proces volgt de komende weken.