Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Politiek Café: In gesprek met Ingrid van Engelshoven

Maandag, 5 maart 2018 te Tilburg

Op maandag 5 maart organiseert D66 Tilburg een politiek café met de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Ingrid van Engelshoven. Verschillende thema’s zullen de revue passeren. We zullen het onder andere hebben over ‘Vrouwen in ...

Op maandag 5 maart organiseert D66 Tilburg een politiek café met de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Ingrid van Engelshoven. Verschillende thema’s zullen de revue passeren. We zullen het onder andere hebben over ‘Vrouwen in de wetenschap’ en de toegankelijkheid van hoger onderwijs.

Henriëtte Prast, hoogleraar aan Tilburg University en Eerste Kamerlid voor D66, schuift aan als tweede spreker. Ze is tevens bestuurslid van het Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren (LNVH). Het LNVH vraagt aandacht voor het geringe percentage vrouwelijke hoogleraren en zet zich actief in bij het nomineren van vrouwelijke wetenschappers. Samen met de minister zullen zij ingaan op het onderwerp ‘Vrouwen in de wetenschap’.

Marcelle Hendrickx, wethouder onderwijs, jeugd, emancipatie en cultuur, is de derde spreker van de avond. Samen met de minister zullen zij de toegankelijkheid van het hoger onderwijs bespreken.

Tenslotte is er ruimte voor het publiek om vragen te stellen over de bovenstaande thema’s.

Het politiek café begint om 20:00 uur. Geïnteresseerden zijn vanaf 19:45 welkom in Theater de NWE Vorst, Willem II Straat 49, 5038 BD Tilburg.

5 maart

19:45 uur

Theater de NWE Vorst, Willem II Straat 49, 5038 BD Tilburg