Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

T66: Vrouwen en gezondheid

Dinsdag 16 januari 2018 in Tilburg

Op dinsdag 16 januari organiseert de afdeling D66 Midden-Brabant weer haar maandelijkse thema-avond (T66) in café Boulevard. Dit keer zal het gaan over vrouwen en gezondheid.   Spreker deze avond is Nina Kupper, universitair hoofddocent ...

Op dinsdag 16 januari organiseert de afdeling D66 Midden-Brabant weer haar maandelijkse thema-avond (T66) in café Boulevard. Dit keer zal het gaan over vrouwen en gezondheid.
 
Spreker deze avond is Nina Kupper, universitair hoofddocent aan Tilburg University met een specialisatie in de medische en klinische psychologie. Avondvoorzitter is onze wethouder Marcelle Hendrickx.
 
Nina Kupper: “Er bestaan duidelijke verschillen in de gezondheid van mannen en vrouwen. Ook zijn er verschillen in het gebruik van de gezondheidszorg. Recent is er meer aandacht voor deze verschillen gekomen door o.a. het initiatief van Women Inc. en een steeds groter wordend besef bij artsen en onderzoekers van de impact van deze verschillen. In mijn verhaal komende week bij Wine & Politics zal ik ingaan op man/vrouw verschillen in risico op ziekte, symptoom presentatie, ziektemechanismen en het aanslaan van behandelingen. Ook zal ik laten zien dat voor diverse etnische groepen in de Nederlandse samenleving de geslachtsverschillen net iets anders zijn. Tijdens en na mijn verhaal is er ruimte voor debat over hoe beleid met deze verschillen rekening zou kunnen houden.”
 
Inloop vanaf 19.45 uur met koffie en thee.

16 januari

20:00 uur

Boulevard Café, Noordstraat 51 Tilburg