Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Thema-avond T66: Brabant en de Brexit

Donderdag, 24 januari 2019 in Tilburg

D66 Op donderdag 24 januari organiseert de afdeling D66 Midden-Brabant weer haar maandelijkse thema-avond (T66) in Theater De Boemel. Het thema van deze avond is Brabant en de Brexit, waarover we in gesprek gaan met ...

Op donderdag 24 januari organiseert de afdeling D66 Midden-Brabant weer haar maandelijkse thema-avond (T66) in Theater De Boemel. Het thema van deze avond is Brabant en de Brexit, waarover we in gesprek gaan met Kees Verhoeven en Jan van Mourik.

De Brexit domineert kranten, debatten en social media, zowel aan deze kant als aan de andere kant van de Noordzee. Er wordt veel over gesproken en gediscussieerd, maar er is ook nog veel onduidelijk. Wat betekent het voor Nederland, voor de EU en ook voor de Britten zelf? Tegelijkertijd kunnen we ons ook afvragen wat de gevolgen zullen zijn voor Brabantse bedrijven die veel naar het Verenigd Koninkrijk exporteren.

Om deze vragen te beantwoorden gaan we in gesprek met elkaar. Onze eerste spreker is Kees Verhoeven, sinds juni 2010 lid van de Tweede Kamer voor D66 en tevens Brexitrapporteur. Daar is Europese samenwerking één van zijn prioriteiten. Kees gelooft dat we grensoverschrijdende zaken als klein land niet alleen kunnen oppakken. Een Brexit staat dat mogelijkerwijs in de weg. “Het verzwakt de Europese Unie, die een belangrijk land verliest. Het beperken van de schade is de enige optie,” aldus Kees. De vraag is hoe wij dat als Noord-Brabant kunnen doen.

Onze tweede spreker kan ons daar wellicht verder mij helpen. Jan van Mourik – Manager Belangenbehartiger bij VNO-NCW Brabant Zeeland – maakt zich al sinds 1991 hard voor de ondernemersbelangen in de regio. Jan kent de Brabantse bedrijven door en door en houdt zich bezig met het vraagstuk Brexit. Welke vragen moeten wij en de Brabantse bedrijven zich stellen? Hoe maken en houden we onze provincie toekomstbestendig in een EU met of zonder Verenigd Koninkrijk, met of zonder deal?

➡️Deze thema-avond begint 24 januari om 19:30 in Theater De Boemel, Burgemeester Brokxlaan 8-76 5041 SB Tilburg.
Koffie en thee zullen klaarstaan en u bent van harte welkom!

Dit evenement staat open voor iedereen met interesse en wordt samen met de Jonge Democraten Brabant georganiseerd.

24 januari

19:30 uur

Theater de Boemel, Burgemeester Brokxlaan 8-76 Tilburg.