Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Wine & Politics – In gesprek met Madeeha

Woensdag, 30 mei 2018 in Tilburg

Tijdens deze editie van Wine & Politics, op 30 mei van 20:00 tot 22:00 bij Café Bakker gaan we in gesprek met Madeeha. Van begin maart tot begin juni is Madeeha te gast in Shelter ...

Tijdens deze editie van Wine & Politics, op 30 mei van 20:00 tot 22:00 bij Café Bakker gaan we in gesprek met Madeeha.

Van begin maart tot begin juni is Madeeha te gast in Shelter City Tilburg. Als 1 van de 11 Nederlandse Shelter Cities, biedt Tilburg internationale mensenrechtenverdedigers zoals journalisten, gemeenschapsleiders, advocaten, kunstenaars en wetenschappers die mensenrechtenschendingen in hun thuisland bestrijden, tijdelijke opvang, training en veiligheid.

Madeeha is geboren in 1959 en werkt sinds 1985 als journalist in Soedan. In 2007 richtte zij samen met anderen een organisatie op met als doel de persvrijheid en de vrijheid van meningsuiting in Soedan te bevorderen. Ook heeft Madeeha aan het hoofd van de politieke afdeling gestaan van de krant ‘Alayam’, waar ze zich voornamelijk richtte op economische rechten, sociale rechten, culturele rechten, vrouwenrechten en gendergerelateerd geweld in conflictgebieden.

Soedan
De algemene politieke situatie in Soedan is onstabiel door de aanhoudende oorlogen in Darfur, Zuid-Kordofan en de Blauwe Nijl. Vanwege haar politieke oriëntatie en omdat ze een journalist is die pleit voor de vrijheid van meningsuiting, persvrijheid en vrouwenrechten in een uitdagende omgeving voor journalisten, wordt Madeeha geconfronteerd met veel onderdrukking en voortdurende beschuldigingen.

Tilburg
Gedurende haar verblijf in Tilburg zal Madeeha de gelegenheid hebben om een beetje tot rust te komen, mentaal bij te komen, haar netwerk te verbreden en ervaringen uit te wisselen met andere organisaties die soortgelijke doelstellingen hebben.

Bron: https://sheltercity.nl/even-voorstellen-madeeha-soedan/

30 mei

20:00 uur

Café Bakker, Heuvel 44 Tilburg