Steun ons en help Nederland vooruit

Jan van Esch

Raadslid

Tel nr: 0653594995

Voor de derde maal mag ik als raadslid de Tilburgers vertegenwoordigen. Het nieuwe coalitieakkoord houdt de koers vast die de afgelopen vier jaar is ingezet. Voor mij betekent dit dat we de komende periode een aantal grote projecten gaan afronden zoals Stappegoor, de Piushaven en het Spoorpark. Daarnaast ga ik me intensief bezighouden met de ontwikkelingen in de Spoorzone en de Binnenstad. Tilburg investeert in grote gebiedsontwikkelingen om de bewoners, bedrijven en bezoekers meerjarig en duurzaam te kunnen faciliteren. Ook op het gebied van Onderwijs blijf ik me inzetten voor talentontwikkeling en een goede aansluiting met de steeds in verandering zijnde arbeidsmarkt.

Ik ben een geboren en getogen Tilburger en ken het DNA van deze stad. Voor mij is het belangrijk dat je als volksvertegenwoordiger goed zichtbaar en bereikbaar bent. Politiek betekent niet alleen vergaderen op het stadhuis maar vooral in gesprek met de burgers om te komen tot de juiste afwegingen.

Ik heb dertig jaar in het beroepsonderwijs gewerkt en ben momenteel actief als directeur van KringloopWarenhuis PortAgora waar ik leiding geef aan ruim 50 vrijwilligers. In die functie geef ik ook sturing aan diverse internationale projecten in de Balkan waar we werken aan empowerment van jonge mensen. Ik heb drie kinderen die buiten Tilburg werken en studeren en woon samen met mijn vriendin en haar twee konijnen.

Woordvoerderschappen: Spoorzone en Spoorpark - Stappegoor - Piushaven - Binnenstad - Koningsoord - Onderwijs (18+)

Meer van Jan van Esch