Steun ons en help Nederland vooruit

Standpunten overzicht

Onderwijs en studeren

- Extra geld voor onderwijs
- Conciërges op elke basisschool
- Combineren werk en opvoeden makkelijker maken
- Studentencentrum in hart van de stad

Goed onderwijs is de sleutel voor de ontwikkeling van onze kinderen én van onze samenleving. We moeten nu investeren in ons lerende kind. We willen onderwijs voor iedereen, met keuzevrijheid voor de ouders, leerlingen en studenten. D66 wil creativiteit stimuleren, waardoor scholen, leraren en leerlingen uniek en authentiek blijven. Laat het onderwijs doen waar het goed in is. Dat is het lesgeven aan en begeleiden van leerlingen!

D66 wil dat hardwerkende ouders hun werk en opvoeden beter kunnen combineren. We maken ons daarom sterk voor innovatieve oplossingen die dit mogelijk maken: goede buitenschoolse voorzieningen, met ruime openingstijden en flexibele vakantie-invulling, zoals 52 weken onderwijs en 7.00 tot 19.00 dagprogramma’s.

Met meer dan 30.000 studenten is Tilburg een levendige en stimulerende studentenstad. Met Tilburg University, de Fontys Hogeschool en Avans Hogeschool binnen haar grenzen is Tilburg bij uitstek een stad voor hoger onderwijs. Tilburg moet de ambitie hebben dé studentenstad van Zuid-Nederland te zijn.

Goed onderwijs is de sleutel voor de ontwikkeling van mensen én van onze samenleving.