Steun ons en help Nederland vooruit

Standpunten overzicht

Kunst, cultuur, uitgaan en sport

- Investeren in kunst en cultuur
- Zaalhuur sportclubs verlagen
- Sluitingstijden horeca versoepelen

Kunst en cultuur vormen belangrijke elementen in een samenleving. Zij vormen een brug tussen mensen en zetten aan tot nieuwe gedachten. D66 wil daarom een goed en divers cultureel aanbod voor alle Tilburgers.
Cultuur heeft ook een belangrijke economische waarde. Een breed cultureel aanbod draagt bij aan een aantrekkelijk vestigingsklimaat. D66 wil dan ook extra investeren in dwarsverbanden tussen cultuur en economie.

Sport is belangrijk. Sport zorgt voor sociale en fysieke ontwikkeling van kinderen en is belangrijk voor de gezondheid van ons allemaal. Sporten doen we binnen en buiten, op de club, in de wijk en in de natuur. Goede voorzieningen zijn essentieel, van goede sportvelden en een betaalbare zaalhuur, tot goede fietsroutes en wandelpaden in de natuur.
Naast breedtesport en amateursport is ook topsport belangrijk voor Tilburg. Willem II, Tilburg Trappers, Tilburg Ten Miles en de hockeyclubs betrekken met grote regelmaat duizenden Tilburgers bij de sport. Zij vervullen een belangrijke verbindende rol voor de inwoners van de stad en zijn een sportief uithangbord voor Tilburg.Ontspanning, plezier en inspiratie in Tilburg